USB конвертор RS-485

Широко се користи во индустријата за автоматска контрола, систем за картичка EZ, систем за контрола на пристап, систем за паркирање, банкарски банкомат, систем за наплата на патарините, систем за плаќање во ресторани, систем за евиденција на работно време итн.
PCT-UR5 конверторот го конвертира TXD (A) и RXD (B) сигналот од RS-485 серискиот порт до D + D-сигнал на USB. Нема потреба од дополнителна моќност, се напојува од компјутер преку USB порта. Нема потреба да се ресетира и инсталацијата е доста лесна.

Спецификации
• Димензии: 53 (L) x 33 (W) x 17 (H) mm
• Порт: DB9 за RS-485 и USB TYPE A
• Работен режим: RS485
• Комуникациски кабел: нормален кабел, кабел со двоен пресврт или заштитен кабел
• Бод стапка: 300 ~ 115.200 bps
• Работно растојание: 1200m (RS-485) / 5m (USB)
• Работи : -10 ℃ ~ 85 ℃
• Релативна влажност: 5% ~ 95%
• Сигнали:
RS-485 → Податоци А, Податоци Б
USB → Податоци +, Податоци, GND, VCC

Real time web analytics, Heat map tracking