TCP/IP модул

Овој модул е ​​погоден за директно поврзување со MCU и процесорот. Преку овој модул, вашиот уред може да се третира како интернет-домаќин за испраќање и примање податоци.

Карактеристики
• Автоматско поврзување
• Автоматско обновување
• Конверзија на протоколот
• Лесен за надградба
• Дигитален TTL I / O контролиран преку Ehternet
 
Спецификации

• Димензии: 58 ​​(L) x 25 (W) mm

• Нето тежина: 12.4g ± 1% Бруто тежина: 31 g ± 1%

• Протокол: TCP, UDP, IP, ARP, ICMP, Ethernet MAC, DHCP

• Мрежен интерфејс: 10/100 Base-T Ethernet

• Формат на сериска линија: none parity, 8 data, 1 stop 

• Сериски сигнал: RX (TTL), TX (TTL), RS-232, RS-485

• Брзина на пренос: 110bps ~ 230,400bps

• процесорот: АРМ (32-битен MCU)

• Меморија: флеш меморија од 256K бајти, 64K бајти SDRAM

• Моќност: DC 3.3V / 5V

• Работна температура: -10 ℃ ~ 80 ℃

Real time web analytics, Heat map tracking